Blog

Novinky z podpalubí, podcasty, články pro týmlídry a kapitány

Kategorie: Podcast & Rozhovory  • 

Je důležité znát své PROČ? Nejen o zvědomění s Jindrou Hraško

Jindra Hraško je firemní a osobní průvodce, který přichází pomáhat hledat PROČ. Při své činnosti se zabývá základními dvěma tématy, a to HR a tématem „poznej svojí firmu". V podcastu se dozvíte, jak takové hledání probíhá a čím při něm může být průvodce nápomocen. Jindra nám povyprávěla i o své cestě k současné práci, která vedla od vedení personálního oddělení, přes krátkodobé pomoci ve firmách až k současnému externímu působení skrz workshopy a školení. Jak sama říká, začala úplně tvrdým HR a postupuje stále do více a více „softovějších" metod, které při své činnosti aplikuje.

Kategorie: Inspirace  • 

Jak jsme propluli rokem 2021 aneb Inspirace z podpalubí #4

Jaký byl rok 2021 pro členy posádky Freela? Co se podařilo, za co jsme vděční a co je u nás vlastně nového? Je tu další díl pravidelného občasníku Inspirace z podpalubí. Podívejte se, co zajímavého se událo u všech členů naší posádky a na rekapitulaci těch nejzásadnějších milníků, kterými Freelo proplulo.
Kategorie: Podcast & Rozhovory  • 

Vánoční věřte nevěřte speciál s přáteli z e‑commerce

Záznam dalšího sedačkového klavírního koncertu dua Petra & Karel. Po povedeném loňském vystoupení bylo jasné, že vysoce umělecky hodnotné pěvecké výkony se musí dočkat pokračování! Ani letos tedy o vánoční speciál nepřijdete. Moderátoři ho připravili ve stylu Věřte Nevěřte, když poprosili své přátele ze světa e-commerce, aby se podělili o příběhy, které jim život přichystal. A nebo třeba ne.
Kategorie: Podcast & Rozhovory  • 

Hranice mezi hrdinstvím a debilitou je tenká – o zdraví & UX s Davidem Kočím

David Kočí je business-oriented UX designer na volné noze. Cesta k jeho současné činnosti byla dlouhá a jak sám říká, k UX se dostal vlastně tak trochu omylem. Už několik let úspěšně zvyšuje obchodní výkonnost webových produktů a svým klientům poskytuje odborné konzultace. Díky Davidovi zlepšily své online působení společnosti jako je třeba Le Premier, Johnson & Johnson nebo Shoptet. Jelikož David začal s podnikáním už na střední škole a šel do něho od začátku na plný plyn (vlastně snad i přes něj), zdravotní následky na sebe nenechaly dlouho čekat. Až když si sáhnul skoro na úplné dno, pochopil, že zdraví je osobní odpovědností každého člověka a péče o něj je nevyhnutelná. Od té chvíle vyzkoušel už spoustu metod biohackingu a nejen o nich se rozpovídal v našem podcastu.

Kategorie: Podcast & Rozhovory  • 

Startupová ultra-mega jízda Vandy Seidelové z Twigsee

Vanda Horáčková Seidelová je byznysmenka, zakladatelka portálu pro rodiče Mom4moms.cz a komunikační aplikace pro školky Twigsee. Tým Twigsee digitalizuje zastaralou manuální administrativu a chystá se na expanzi do zahraničí. Twigsee je nástroj, který usnadňuje školkám komunikaci s rodiči, administrativu a posouvá práci učitelek do 21. století. Vanda je nadšená do fotbalu a na jaře si splnila sen, když složila pilotní zkoušky na malé letadlo. Koníčky a rodina jí pomohly se dostat přes nejtěžší životní období. Poslechni si, jaké překážky na cestě za úspěchem jí „připravil Bůh“, jak říká Vanda.

Kategorie: Podcast & Rozhovory  • 

Matěj Kapošváry, Shopsys: Byli jsme na totální hraně failu, ale vždy jsme to zvládli vybalancovat

Matěj Kapošváry stojí u kormidla platformy na tvorbu e-shopů na míru s open-source řešením. V Shopsysu rozvíjí a pečují o e-shopy velkých a středních společností. Jejich cílem je, aby klient maximálně využil potenciál e-shopu. Předávají své know-how i z oblasti marketingu, učí klienta kontinuálně pracovat s daty, optimalizovat projekt a pomáhají se strategií. Matěj se do Shopsysu dostal v roce 2014 díky organizování e-commerce konference ShopCamp. Jaká byla jeho cesta od studenta robotiky přes marketingového specialistu k postu provozního ředitele?

#FreeloHackathon jak ho neznáte aneb vypluli jsme do Chorvatska s našimi nejbližšími

Letošní Freelo Hackathon měl o 180 stupňů jiný formát než předchozí výpravy. Vypluli jsme totiž i s drahými polovičkami a malými námořníky do vily v chorvatském městečku Tribunj. Celá flotila čítala 19 námořníků (14 dospělých a 5 dětí). Všechny dosavadní #FreeloHackathony byly ve znamení maximalizace pracovního výkonu. Protože nám letos bylo líto strávit slunné dny bez těch nejbližších, tak jsme se rozhodli pro experiment. Vydali jsme se do Chorvatska vstříc poznání, zda se nám podaří na 14 dní prolnout rodinný a pracovní život. Jak to dopadlo? Čtěte dál.
orel-title-image
Kategorie: Inspirace  • 

OREL – 4 pilíře zákaznické péče, ukázky z praxe a checklist zdarma ke stažení

Jak se o zákazníky starat a čemu se v komunikaci se zákazníkem vyhnout? Představíme OREL – 4 pilíře kvalitní zákaznické péče. Inspirujte se.
Kategorie: Strojovna  • 

Nové Soubory a chystané změny tarifů

Nově můžete pohodlně spravovat vaše složky a soubory podobně jako na počítači. Zároveň chystáme změnu ceníku a posílení všech tarifů.
Kategorie: Podcast & Rozhovory  • 

Honza Bartoš: I po stovkách utracených milionů ve výkonnostní Facebook reklamě, se mám co učit

Honza Bartoš kormidluje Facebook reklamu svých klientů tím správným směrem. Jako jeden z prvních v České republice před 10 lety začínal s výkonnostní reklamou, která byla v té době o sběru fanoušků stránek. Od té doby se svět sociálních sítí změnil o 360 stupňů. „Reklama je o hledání správného poměru mezi kvantitou a kvalitou. Naším cílem je vybudovat důvěru a dlouhodobý vztah s klientem,“ říká Honza. Své zkušenosti předává na workshopech a online kurzech na Digisemestru.

Kategorie: Podcast & Rozhovory  • 

Jakub Kofroň (Beneficio & ELKA): Raději by naprogramoval web, než ušil trenky

Jakub Kofroň je spoluzakladatel udržitelné módní značky ELKA Underwear & Lounge. Své zkušenosti s budováním značky předává na workshopech v rámci strategické digitální agentury Beneficio. „Poskytujeme služby velkých agentur menším a středním firmám, aby si mohly dovolit růst – prodáváme myšlenky a zkušenosti, děláme weby, software a marketing,“ říká Jakub, který se řídí mottem „mít nápady dřív, než je budete potřebovat“.

Kategorie: Inspirace  • 

Soutěž na Mezinárodní den námořníků o lahev skvělého rumu a titul Hledač pokladu

[alert type="orange" title="ℹ️ POZOR – soutěž už odnesly vlny času!"] Soutěž o lahev rumu skončila 2. 7. 2021 a vítězem se stal Juraj G., gratulujeme! Šifru si samozřejmě stále můžeš zkusit rozluštit.[/alert]

Dnes nastal veliký den – Mezinárodní den námořníků. A protože každý správný mořeplavec má rád rum, připravili jsme námořnickou šifru. Soutěžíme o lahev prémiového rumu z ostrova Mauricius a titul „Hledač pokladu“! Na rozluštění šifry máš týden.

Kategorie: Podcast & Rozhovory  • 

Jak na motivaci lidí a opravdové štěstí v práci s Michalem Šrajerem

Michal Šrajer je první český CHO (Chief Happiness Officer). Vystudoval Matfyz, spoluzaložil IT firmu Inmite, která se později stala součástí Avastu a Michal tam pokračoval dále jako CHO. Michal je také spoluzakladatelem mDevCamp a projektu Happiness@Work, který pomáhá leaderům správně používat principy hapiness managementu. Zároveň stojí také za projekty Confer-O-MaticXR Leaders. „Být šťastný je dělat něco, co mi dává smysl, co mě naplňuje. A dělat to s lidmi, se kterými si rozumíme a máme hluboký vztah,“ říká Michal. 
Kategorie: Inspirace  • 

Bottoms up! Skvělá práce, námořníku

[alert type="orange" title="ℹ️ Soutěž už odnesly vlny času."] Soutěž o lahev rumu skončila 2. 7. 2021 a vítězem se stal Juraj G. I tak ti gratulujeme k jejímu úspěšnému vyřešení!?[/alert]

Gratulujeme ti k vyřešení šifry! Po námořnicku bottoms up neboli až do dna a na zdraví  Na tuhle stránku se moc lidí nedostane – prosím, udržme to tak a nikde ji nesdílej

Kategorie: Strojovna  • 

Nový kalendář, štítky, veřejný odkaz k podúkolu nebo vytváření úkolu z komentáře

Připlouvá vlna aktualizací a nových funkcí ve Freelu! Máme pro vás sladěný kalendář a štítky, možnost veřejných odkazů v podúkolech, lepší orientaci v chytrých podúkolech díky barevnému odlišení. Zobrazujeme autora komentáře poslaného z e‑mailu a úkoly můžete vytvářet z komentářů.
Kategorie: Podcast & Rozhovory  • 

Martin Ullmann: z profesionálního vojáka až na zakladatele high-tech startupu

Martin Ullmann je co-founder high-tech startupu Ullmanna, vystudoval IT na vojenské škole a po 4 letech u armády zatoužil po práci v IT firmě. S tchánem založil rodinnou firmu, která se zaměřuje na chytré udržitelné zemědělství. Pomocí umělé inteligence umí technologie Ullmanna rozpoznat a zlikvidovat plevel. „Bio zemědělcům šetříme drahou ruční práci. Tak mohou pěstovat na větších plochách a bez chemikálií,“ říká Martin. Podle Forbes jde o nejslibnější start up v České republice.

Kategorie: Strojovna  • 

Desktop aplikace, notifikace, expresní nastavení termínu a vyšší rychlost

Máme pro vás aktualizaci Freela, která vám pomůže ušetřit drahocenné minuty vašeho času. Do počítače si můžete nainstalovat aplikaci Freelo (PWA) a operační systém nyní umí zobrazit nativní notifikace. Termín úkolu zadáte nebo změníte na pár kliknutí přes klávesové zkratky. Zrychlili jsme také načítání nových notifikací a spustili jsme redesign na vybraných stránkách.
Kategorie: Podcast & Rozhovory  • 

Investor Martin Rozhoň: „Pomáhám skvělým lidem naplňovat jejich vize“

Martin Rozhoň je investor do lídrů s dobrou karmou, zakladatel e-shopu Vivantis a portálu o zdraví Celostní medicína. „Nikdy neinvestuji do lidí, kteří to dělají čistě pro peníze a hledám zapálený foundery,“ dodává Martin. Pomohl start-upům jako je Retino, Snuggs, Econea, uLekare.cz nebo StartupYard.

Kategorie: Podcast & Rozhovory  • 

Robert Vlach: Digitální workflow, bezpečnost a procesy

Robert Vlach je podnikatel a konzultant, který lidem usnadňuje podnikání na volné noze. Robert je autorem bestselleru Na volné noze & The Freelancing way, nástroje Procesoid a zakladatelem portálů Freelancing.eu & Navolnenoze.cz. Rozhovor se natáčel na střeše v Las Palmas, původně jako nový díl série FreeloTV.

Kategorie: Inspirace  • 

S Robertem Vlachem o mezinárodní spolupráci, získávání zakázek ze zahraničí a projektu Freelancing.eu

Robert je autor knihy The Freelance Way a zakladatel Freelancing.eu, v rozhovoru se bavíme o práci na volné noze a zahraničních zakázkách.
Kategorie: Podcast & Rozhovory  • 

Jak být úspěšný v podnikání s Michaelem Rostock-Poplarem

Michael Rostock-Poplar je investor, podnikatel a zakladatel VICF (Venture Investors Corporate Finance). Mimo to je také známý z pořadu České televize Den D, kde jste ho mohli vidět jako jednoho z investorů. Michael studoval na Univerzitě Karlově, ale v jeho životopisu najdeme třeba i Oxford nebo Cambridge. V rozhovoru prozradil například to, proč posílá pod vodu 95 % projektů nebo co pro něj znamená „dostatečně pracovat“.
Kategorie: Inspirace  • 

Dubnová akce na Freelo

S dnešním Aprílem si zavzpomínáme na devadesátá léta. Jak by se tenkrát Freelo prodávalo? Apríl je sice dnem žertíků a nachytávek, ale sleva ve videu je skutečná.

Kategorie: Podcast & Rozhovory  • 

Jak budují světové digitální produkty v STRV s Lubo Smidem

Lubo Smid, CEO a co-founder STRV, žije podle motta „living on the edge“. Softwarová firma STRV se primárně zaměřuje na vývoj produktů nejen pro start-upy ze Silicon Valley. Pracovali na projektech pro Microsoft, Boosted, Lufthansu nebo Tinder. Lubo natáčí podcast Safe or Brave s inspirujícími hosty o businessu, technologiích a lifestyle. V roce 2016 se umístil v žebříčku Forbes 30 pod 30.

Kategorie: Podcast & Rozhovory  • 

Martin Hakl, co-owner Solidpixels: „Šablona je u nás zakázané slovo“

Martin Hakl je spolumajitel digitální agentury Breezy a platformy na tvorbu webu Solidpixels. SaaSový produkt Solidpixels pomáhá uživatelům automatizovat tvorbu webu bez nutnosti technických znalostí. Své know-how sdílí prostřednictvím sdružení podnikatelů Red Button. Martin je nadšenec do běhání. Už 7 let spolupracuje s organizací RWTTC podporující v běhu děti a vozíčkáře, kteří sami běžet nemohou. Je editorem běžeckého časopisu B running, který klade důraz na poctivou žurnalistiku.

Propojení Freelo a RAYNET
Kategorie: Akademie  • 

Propojte si Freelo a RAYNET a získejte lepší přehled nad obchodními případy

S rejnoky jsme najeli na společnou vlnu! Dokončili jsme propojení Freela s CRM pro řízení vztahů se zákazníky RAYNET. Díky tomu uvidíte, co a jak bylo zobchodováno a jak se zakázkám daří při realizaci. Podívejte se, proč byste si měli oba nástroje propojit.

Kategorie: Strojovna  • 

Chytré podúkoly, přidávání úkolů se štítky i prioritou, filtrování aktivit a rozšíření API

Máme pro vás trošku opožděný dárek k Vánocům – aktualizaci Freela, která obsahuje několik důležitých funkcí a vylepšení. Podúkoly jsou „chytřejší“ o termíny a diskuzi, zobrazují se v kalendáři, na dashboardu a lze k nim přidávat výkazy. Zrychlili a rozšířili jsme přidávání úkolů – nyní rovnou nastavíte prioritu a štítky. Freelo API jsme rozšířili o tři nové endpointy all-tasks, all-tasklists, all-projects.
Kategorie: Inspirace  • 

Jaký byl rok 2020 aneb Inspirace z podpalubí #3

Je tu další díl pravidelného občasníku Inspirace z podpalubí. V předchozích dílech s vámi posádka Freela sdílela zajímavé tipy na výlety, podcasty, knihy a zkrátka to, co nás baví, když nesedíme u klávesnic. Třetí vydání jsme pojali jako shrnutí roku 2020, protože co si budeme povídat, byl to rok plný (ne)čekaných zvratů, nových návyků a adaptace na situaci spojenou s koronakrizí.
Kategorie: Podcast & Rozhovory  • 

Vánoční podpalubní speciál s přáteli z e‑commerce

Unikátní záznam sedačkového koncertního turné dua Petra & Karel (vhodné též jako kulisa ke štědrovečerní tabuli). Co se letos v e-commerce světě povedlo? Máme za sebou náročný rok. Požádali jsme proto naše přátele ze světa e-commerce, jestli by se s námi podělili o radosti, které jim letošní rok přinesl.
Kategorie: Podcast & Rozhovory  • 

CTO Freela Karel Borkovec o budování SaaS aplikace, zdravém životním stylu a pohybu

Karel Borkovec alias Borki je jedním ze zakladatelů Freela. Díky němu nástroj šlape jako hodinky, má pod palcem vše okolo technických věcí a programování. S Karlem probrali vývoj Freela, technologie, podnikání, jaké je to budovat SaaS aplikaci nebo které stravovací experimenty vyzkoušel. Borkiho mottem je žít zdravě a stojí si za tím, že každá dobrá myšlenka si zaslouží být v kódu.

Kategorie: Inspirace  • 

Jak a proč budovat skvělou firemní kulturu + praktické tipy a ukázky

Firemní kultura je důležitou součástí každé společnosti. Ovlivňuje firemní strategii a podporuje dosažení firemních cílů. Jak ji zkrotit?
icon-kormidlo5

14denní testovací plavba zdarma

Potřebujete poradit? Domluvte si s námi bezplatnou online konzultaci.