Blog

Novinky z podpalubí, podcasty, články pro týmlídry a kapitány

Bachel a Dytrych
Kategorie: Podcast & Rozhovory  • 

Jirka Bachel o AI z dílny LOLO.teamu: „Všechno jde vyvinout, když máš dost peněz“

Jirka Bachel je zakladatel LOLO.teamu. Několik posledních let zakládal firmy a start-upy. Během toho také pracoval v Seznamu, kde získal mnoho zkušeností. Projekty LOLO.teamu jsou rozšířené skrze Evropu, například v Bulharsku, Polsku nebo v Rumunsku, s hiring portálem Joblytics  nebo ONETONE.AI. Jirku můžete také znát z podcastu Scriptease, kde společně s hosty odhaluje svůdné technologie. Karel se Jirky ptal na jeho cestu podnikáním, umělou inteligenci, ale také tipy a triky, jak začít. „Jestli nemáš na to založit firmu v 18 letech, tak si vyber firmu, která je cool, a začni pro ni pracovat,” říká Jirka.

Freelo WPForms
Kategorie: Inspirace  • 

Propojte Freelo a WPForms: Plugin na kontaktní formulář ve Wordpressu

Jestli máte web ve Wordpressu a projekty řídíte ve Freelu, zbystřete. V tomto článku se dozvíte, jak získávat poptávky strukturovaně a přehledně přímo z vašich webových stránek. Díky tomu zefektivníte svou práci a hlavně zlepšíte komunikaci s klienty. To přispěje k lepší zákaznické zkušenosti a vaší reputaci.
Stopky v moři času
Kategorie: Strojovna  • 

Nová funkce: ⏰ FreeloTime přináší revoluci ve vykazování práce

Vítejte ve světě FreeloTime. Nová funkce vám umožní získat více času na projekty. Zastavit čas nebo vytvořit jiné časové anomálie nikdy nebylo snadnější.
Kategorie: Podcast & Rozhovory  • 

Ve 12 podnikatel, v 17 Hlavenkův investiční parťák: Jak Honza Sláma založil NNTB

Že věk v podnikání není překážkou dokazuje i protagonista dnešního podcastu Honza Sláma. S podnikáním začal už ve 12 letech, kdy poprvé investoval na akciovém trhu. O rok později už měl rozjetou aplikaci Taháky do kapsy, kterou využívalo přes stotisíc jeho spolužáků. Kromě podnikání se věnuje investování, vývoji aplikací a neziskovým projektům. Pro Honzu je ale úspěch mnohem víc než jen úspěšné projekty a počet rozhovorů. Důležité pro něj je, aby jeho projekty pomáhaly lidem, což ho vedlo k založení firmy NNTB (v zahraničí FaceUp). Ta spojuje byznys a společenský přesah - spolu s Davidem Špunarem a Pavlem Ihmem vytvořili projekt, který původně sloužil k boji proti šikaně ve školách. Později se projekt NNTB stal nástrojem, který pomáhá bojovat proti neetickému jednání ve firmách a dává zaměstnancům možnost se volně vyjádřit. Dnes aplikaci používá více jak 2200 organizací v devíti státech světa, včetně 150 klientů v Africe.

Kategorie: Inspirace  • 

9 tipů pro obchodní zástupce: Jak pracovat efektivněji

Úspěšný obchodník nemusí mít nejvíce schůzek, klientů v pipeline ani největší prodeje – i když to samotné o něčem svědčí. Je to ten obchodník, který přináší největší hodnotu zákazníkům, sobě i samotné firmě. Nejde o to, abyste bezhlavě vyvíjeli co největší aktivitu, ale abyste pracovali chytře.
Marek Vašíček a Karel Dytrych
Kategorie: Podcast & Rozhovory  • 

O investicích a FTMO s Markem Vašíčkem: „Trading je občas zlej, ale fascinující.“

Marek Vašíček je zakladatel a CTO služby FTMO, platformy pro lidi, kteří velmi aktivně obchodují a věnují se tradingu. Karel se v podcastu Marka ptá mimo jiné na to, jak se jim povedlo získat ocenění Nejrychleji rostoucí technologická firma ve střední Evropě v soutěži Technology Fast 50 společnosti Deloitte. Marek také prozradil, jak u nich probíhala expanze nebo jak řeší zákaznickou podporu.

Kategorie: Strojovna  • 

Freelo má Timeline: Řiďte a plánujte projekty efektivněji pomocí Ganttova diagramu

Po asi půlročním vývoji spouštíme pro tarif Business funkci Timeline – pro zjednodušení tak u nás Ganttovu diagramu říkáme. Díky ní získáte grafické znázornění úkolů včetně jejich doby trvání a závislostí.
Kategorie: Podcast & Rozhovory  • 

O práci záchranáře a výstupu na osmitisícovku s horským náčelníkem René Mašínem

Opravdový kapitán (samozřejmě oficiálně náčelník) Horské služby René Mašín v podcastu povyprávěl o práci horského záchranáře, jejich specificích i extrémních situacích, které jeho tým může zažívat. Nechal nás nahlédnout i na svou osobní cestu k této pozici, která začala už v dětství a osvětlil, co všechno musí zájemce o práci u Horské služby splnit. S Karlem probrali třeba i aplikaci Záchranka. Pokud vás zajímá, jak tyto a další technologie horští záchranáři při své službě využívají, podcast do uší a vzhůru za poznáním.

Kategorie: Inspirace  • 

Průzkum mezi programátory: Na co je nalákat do firmy v roce 2023? Význam peněz roste

Hledáte programátory? 117 z nich nám prozradilo, co pro ně bude v roce 2023 v práci důležité. Význam peněz roste, ale není to to hlavní.
Kategorie: Podcast & Rozhovory  • 

Co tvoří kvalitní jídelníček & proč je dobrý půst s Jakubem Přibylem, Trime

Jakub Přibyl je výživový specialista s dlouholetou praxí a lektor na škole klinické naturopatie. Je, spolu s Michalem Kočím, zakladatelem značky Trime, která se specializuje na prémiové doplňky stravy. Kromě toho tvoří vlastní podcasty. Celý rozhovor Karla a Jakuba se pochopitelně točí kolem výživy, současných trendů nebo budoucnosti potravin. Dozvíte se také, jak vznikl Trime, a čím se liší od konkurence. Proč nesnídat 365 dní v roce vejce? Tak přesně na to najdete odpověď v tomto dílu podcastu Z Podpalubí.

Kategorie: Podcast & Rozhovory  • 

Vánoční speciál s Petrou Dolejšovou, Eliškou Vyhnánkovou a Davidem Grudlem

I tentokrát pro vás máme záznam unikátního koncertního turné Petra & Karel. Kromě vánočního naladění letošní speciál přináší několik fun factů z nejrůznějších soudků nejen od Petry a Karla, ale i od EliškyDavida.
Posádka Freela
Kategorie: Inspirace  • 

Jaká byla plavba rokem 2022 aneb inspirace z podpalubí #5

Rok 2022 je téměř za námi a na řadu teď přichází další díl našeho občasníku Inspirace z podpalubí. Podělíme se s vámi o výzvy, kterým jsme čelili, tipy na ty nejzajímavější knížky, hry a zážitky, které nás provedly letošním rokem.
Karel Dytrych a Michal Hanáček.
Kategorie: Podcast & Rozhovory  • 

Michal Hanáček, Pilulka: Krize je především příležitost

Michal Hanáček je provozní ředitel Pilulky a hardworker, jak sám říká. V rozhovoru kapitáni Karel a Michal probrali nejen pojem hardworker, ale také Michalův start v Pilulce i její současné řízení a dlouhodobou vizi. Poslechněte si, jaké jsou podle Michala klíčové body pro dobrý leadership nebo co je pro něho v práci nejdůležitější. A protože Pilulka je také o prevenci, tak se Karel vyptával i na Michalovy tipy pro zdraví a vitalitu. „Nejdůležitější je udržet mladý mozek a každý den do něho dostat 1 novou informaci,“ říká Michal.
Kategorie: Podcast & Rozhovory  • 

Kde začíná a končí svoboda slova? Jak na sítě s Eliškou Vyhnánkovou

Eliška Vyhnánková je social media konzultantka a lektorka na volné noze, která učí firmy a lidi používat sociální sítě. Drží se tak přísloví „Daruješ-li člověku rybu, nakrmíš ho na jeden den, naučíš-li ho lovit, dáš mu potravu pro celý život.“ V podcastu se dozvíte, jak na tom jsou aktuálně jednotlivé sociální sítě, zéjmena Twitter a Tiktok. Eliška nasdílí SoMe tipy pro firmy, ale nebojte, řeč přijde i na zábavné profily a BeReal. Proč je Eliška freelancer a do zaměstnání by se nevrátila? Odpovědi zjistíte v podcastu!

Kategorie: Podcast & Rozhovory  • 

Je projektové řízení zbytečné? Ptáme se profíka Honzy Slavíka

Úspěšný projektový manažer Honza Slavík odřídil za svou kariéru několik skvělých projektů, mimo jiné se třeba v období pandemie podílel na Chytré karanténě. Navzdory úvodu Honza nemá označení projektový manažer příliš v lásce a sám sebe raději označuje jako Business designera. Nejen o tom, ale třeba i o HR, firemní kultuře nebo sportu si v podcastu povídal s naším Karlem. Zajímalo by vás, proč je běhání nový golf nebo kterou knihu o projektovém řízení si přečíst? Tak hurá na podcast!

Kategorie: Inspirace  • 

Jak vypadá strategické řízení marketingu a proč se bez něj neobejdete?

Poradíme vám, na co se zaměřit v rámci marketingové strategie – ať už jde o branding, firemní hodnoty nebo třeba e-mailový marketing.
Karel Dytrych a Ondřej Sedláček
Kategorie: Podcast & Rozhovory  • 

Ondřej Sedláček, SatisMeter: Zpětná vazba a spokojenost zákazníků je klíč

V roce 2015 Ondřej společně se svým bratrem založili nástroj SatisMeter, který umožňuje snadno měřit zákaznickou spokojenost a sbírat zpětnou vazbu. Po několika letech SatisMeter zakoupil ProductBoard a bude jej integrovat. „Problémy, které jsme klientům řešili, můžeme řešit dál, ale s výrazně větším týmem a podporou,“ říká Ondřej. V podcastu se dozvíte, jaké bylo podnikání od samotného začátku, nebo proč byste měli měřit spokojenost zákazníků.

chyby-pri-dokoncovani-ukolu-freelo
Kategorie: Inspirace  • 

3 chyby, které vám zbytečně brání dotáhnout projekty do konce

Spousta nedokončených úkolů, termíny se blíží, ale stres vám nedovolí úkoly splnit. Jak vystoupit z takového začarovaného kruhu?
Karel Dytrych a Robert Hass
Kategorie: Podcast & Rozhovory  • 

O posedlosti dokonalostí s Robertem Haasem ze Symbia

Robert Haas je jedním ze dvou zakladatelů digitální agentury Symbio, která funguje od roku 1999 a za tu dobu posbírala už více jak 200 nejrůznějších ocenění. V Symbiu jsou posedlí dokonalostí, proto se řídí heslem "Better done and perfect", sám Robert přiznává, že jsou tak trochu OCD tým. V rozhovoru se dozvíte, jak do takového týmu hledat ty správné lidi nebo proč je špatné oceňování pomocí hodinových sazeb.

Freelo-business-panel
Kategorie: Strojovna  • 

Nový Business panel pro kapitány: Lepší přehled o projektech, uživatelích, úkolech a týmech

Komplexní přehled o vývoji projektů na jednom místě. To je nová vychytávka Business panel, kterou ocení hlavně kapitáni projektů. Snadno a rychle zjistíte, jaké úkoly jsou v projektech nedokončené nebo po termínu, kdo na nich pracuje, jak aktivní jsou jednotliví uživatelé i celé týmy. Třešničkou na dortu je nová role firemní kapitán a detailnější správa uživatelů a týmů po ověření domény.
freelo-blogpost-vyber-dodavatele-eshopu-trojimperativ
Kategorie: Inspirace  • 

Jak vám při výběru dodavatele pro e‑shop pomůže projektový trojimperativ

Výběr dodavatele e-shopu na míru je zásadní pro budoucí úspěch vašeho podnikání. Chcete získat nabídku s nejlepším poměrem ceny a výkonu? Pokud ano, měli byste vědět, co mít připravené ještě před tím, než začnete oslovovat konkrétní dodavatele. Víte, z čeho se například skládá cenová nabídka? Nechte se na následujících řádcích provést důležitými kroky výběru vhodného dodavatele e-shopu na míru.
Kategorie: Podcast & Rozhovory  • 

Honza Laibl: Každý už dávno prodáváme, jen si to neuvědomujeme

Náš Karel vyzpovídal v dalším díle podcastu Honzu Laibla, zakladatele týmu specialistů na obchod známého jako Každý Prodává. Honza má více než 18 let zkušeností s obchodem a o některé z nich se s vámi v podcastu rád podělí. V kterých situacích musí každý z nás tak trochu prodávat, co je při cestě ke spokojenému životu nejtěžší překonat nebo jak vypadá podle Honzy spokojený člověk? Tohle všechno a ještě spoustu dalšího se během necelé hodinky dozvíte. A ploutev na to, že nudit se určitě nebudete!

Kategorie: Inspirace  • 

To nejlepší z konference Project Restart 2022: Tipy od profíků na projektové řízení

Shrnutí konference Project Restart 2022! 250 návštěvníků, 12 přednášek o projektovém řízení. O čem mluvil Karel Dytrych nebo Karin Fuentesová?
Kategorie: Podcast & Rozhovory  • 

Jirka Martišek, Psaní Hravě: Jak být přesvědčivý a formulovat myšlenky? Zkuste NLP

Jirka Martišek je spoluzakladatel projektu Psaní Hravě a certifikovaný NLP kouč. Díky Psaní Hravě, online nástroji na výuku psaní všemi deseti, může být každý až o 10 % efektivnější. „Díky psaní všemi deseti neztratíš flow. Nepřemýšlíš, kde jsou čísla nebo speciální znaky, kvůli kterým musíš sledovat klávesnici,“ říká Jirka. V podcastu se dozvíte, jak týmu Psaní Hravě pomohlo zavedení Freela zlepšit online komunikaci a delegování úkolů. Jako kouč NLP dokáže Jirka pomocí speciálních technik a principů přenastavit hlavu tak, že se můžete zbavit třeba fobie z pavouků nebo překonat jiné psychické bloky. Zajímá vás, co tento velmi silný nástroj umí?

Kategorie: Inspirace  • 

#FreeloHackathon: Jak jsme na několik dní zakotvili v nejsevernější části České republiky

Vyrazili jsme pracovat a stmelovat partu do Jiřetína pod Jedlovou. Jak se nám vydařil pravidelný Hackathon? Tipy na teambuildingové akce!
Kategorie: Inspirace  • 

9+1 způsobů, jak řídit své projekty pomocí Freela

Znáš to. Můžeš mít firmu se sebelepším nápadem, kvalitnějším produktem, zaměstnávající skvělé profesionály s dlouholetými zkušenostmi, stejně ale občas zjistíš, že se něco někde zadrhne. Objeví se náročnější projekt, komunikační šumy, jeden člen vypadne a už to jede. Telefony nepřestanou vyzvánět, denně dorazí 100 e-mailů, IT oddělení přechází na intravenózní výživu kávou a celý tým prakticky neopouští kanceláře… Zvládnout organizaci projektů a vzájemnou komunikaci ve firmě není jednoduché. Technologie by v tomhle měly být úžasným pomocníkem, ne starostí navíc. Takže: Jak na ně?
Kategorie: Strojovna  • 

Freelo jde do světa: Měníme doménu z freelo.cz na freelo.io

Součástí expanze do zahraničí je mimo jiné přechod na novou doménu. Kam se Freelo chystá kromě Polska a Německa? Co to znamená pro uživatele?
Kategorie: Strojovna  • 

Námořníci, vy nemáte pod čepicí?!

Odložte tu lahev rumu, ať nevěříte hnedka tomu, co napíše se dneska všude, možná to totiž apríl bude. Žádné prokrastinování, kapitáni! 😁
Kategorie: Strojovna  • 

Nová funkce ve Freelu: Zapnout prokrastinaci!

Automatické odkládání termínu úkolu o den? S módem prokrastinace ve Freelu žádný problém! Udělejte to zítra, pozítří, za týden, za měsíc…?!
Kategorie: Podcast & Rozhovory  • 

Karin Fuentesová, Digitoo: Od lásky k tabulkám až po revoluci v účetnictví

Karin Fuentesová je účetní revolucionářka a zakladatelka startupu Digitoo, který zjednodušuje a digitalizuje spoustu postupů v účetnictví. Protože v dnešní době je pořád ještě 60 % faktur v papírové podobě, Karin ale věří, že za pět let bude účetnictví plně digitální. A jaká byla cesta k podnikání i samotnému účetnictví? Karin nikdy nechtěla podnikat a také tvrdila, že účetnictví se určitě nikdy věnovat nebude. No a jak to tak bývá… Nakonec jí pohltila láska k tabulkám, přidal se odpor k rutině a vznikl produkt na digitalizaci účetnictví. 

icon-kormidlo5

14denní testovací plavba zdarma

Potřebujete poradit? Domluvte si s námi bezplatnou online konzultaci.